NEN-keuringen

NEN-keuringen

NEN-keuringen voor bedrijven en woningen

Elektriciteit is een soort levensader die niet gedotterd kan worden. Overal in bedrijven en woningen willen we elektriciteit beschikbaar hebben. Bij nieuwbouw is alle energievoorziening aangelegd aan de hand van de eisen van dat moment. De ervaring leert dat er gaandeweg extra elektravoorzieningen nodig zijn. Los van extra bedrading en wandcontactdozen worden vaak verlengsnoeren en stekkerblokken ingezet. De stroomvoorziening is er dan wel, maar het is niet altijd duidelijk hoe het met de veiligheid staat. De keuringen die wij uitvoeren zijn NEN-3140 en NEN-1010 voor gereedschap en voor installaties, bij bedrijven en in woningen.

 

Naar mate er meer elektriciteit wordt gebruikt, neemt de kwetsbaarheid toe

Lokale stroomuitval is uiterst storend, maar als de uitval een gevolg is van een storing in uw eigen netwerk, dan wordt het pijnlijk. Elektrische installaties en het leidingwerk zit in veel gevallen in kasten, achter wanden en onder vloeren. Ook als alles bereikbaar is, kost een storing verhelpen veel tijd. Het betekent dat op dat moment uw bedrijf stil ligt. Voorkomen is beter dan genezen en het is ook wettelijk verplicht om uw elektrotechnische installatie en apparaten periodiek te laten keuren. Dit zijn de keuringen volgens de NEN-3140 en NEN-1010 normen.

 

Wanneer testen op storingsvrije bedrijfsvoering van het netwerk

Een test na het verhelpen van een storing is vanzelfsprekend. Net zo vanzelfsprekend is het om in de volgende gevallen een keuring te laten uitvoeren.

  • Bij de ingebruikname van een nieuw gebouw.
  • Na een sluitings- of vakantieperiode.
  • Als er nieuwe ruimtes zijn toegevoegd of een deel is bijgebouwd.
  • Als zich een echte storing van de elektravoorziening is geweest
  • Bij jaarlijks onderhoud.

van Dalen Elektrotechniek voert keuringen uit

Wij zijn voor NEN-keuringen gecertificeerd en beschikken over de juiste knowhow. Bij een keuring checken wij alle installaties met de nadruk op het gebied van veiligheid, belasting, brandgevaar, stabiliteit en bedrijfszekerheid. De bevindingen van het onderzoek worden aan u gerapporteerd en met u doorgenomen. Zijn er gebreken aangetroffen, dan overleggen wij met u hoe deze zo snel en efficiënt als mogelijk verholpen kunnen worden. Acute problemen verhelpen wij direct.

Wilt u meer informatie over de NEN-keuringen en wat wij daarin kunnen betekenen, neem dan contact op. 

010 438 49 29
info@dalen-elektro.nl